Houtkrullen

Houtkrullen ook wel houtvezel genoemd is een restproduct afkomstig uit de productie van machinale houtbewerking. Onze krullen bevatten een minimum aan stof door een meermalig machinaal zeefproces. De balen worden daarnaast stofvrij en vacuüm verpakt. Krullen zijn de ideale bodembedekker voor de stal van je paard of als stalbedekking voor de kippenren of koeien- en varkensstal.

Houtkrullen kopen?

Stadeko levert houtkrullen op pallets met verpakkingen van 20kg of 22kg door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs en snel geleverd. Houtvezel kopen wordt zo een stuk makkelijker.

Voordelen van Houtkrullen

  Absorptie vermogen tot wel 300% meer aan vocht dan stro.
  Normaal gesproken wordt het niet gegeten door uw paard of ander dieren.
  Stofvrij, ideaal voor een paard dat allergisch is voor stro en last heeft van luchtwegproblemen.
  Sterke ammoniakgeur absorptie, met natuurlijke houtgeur.
 Snel en makkelijk in onderhoud.
  Makkelijk in opslag door compacte verpakking.

Houtkrullen als vervanging voor stro

Mijn paard eet veel stro, is een veel gehoorde opmerking. Dan zouden krullen een oplossing kunnen zijn. Paarden eten dit over het algemeen niet. Maar zorg er wel voor dat je in het begin bij het gebruik van krullen in de gaten houdt of je paard of pony het niet eet, dit kan namelijk koliek veroorzaken. Een reden voor het eten van stro of krullen kan een vezelgebrek zijn. Voer dan extra hooi of ander ruwvoer. Krullen van hout is tevens een prima alternatief voor een ammoniak- en stofvrije omgeving.

Wil je krullen je de paardenstal? Let op bij aankoop dat je geen B-kwaliteit koopt, deze is namelijk minder gezuiverd en bevat namelijk veel stof.

Kwaliteit Houtkrullen in samenwerking met Ten Damme

Ons assortiment Houtkrullen is tot stand gekomen in samenwerking met Ten Damme, specialist in de productie en het vermarkten van bodemstrooisels in Nederland, België en Duitsland. Stadeko verzorgt het online dealerschap van Ten Damme. Zo ben je verzekerd van houtkrullen van uitstekende kwaliteit voor een goede prijs geleverd door heel Nederland en België.

Voor welke dieren is het geschikt?

Dit product is geschikt als bodembedekking van de stal voor de volgende dieren;