Big bag pellets, een efficiënte oplossing voor je bulk behoefte

big bag pellets

Hoe kunnen we je helpen?

Big bag pellets, een efficiënte oplossing voor je bulk behoefte

< All Topics

Het gebruik van big bags voor het opslaan en vervoeren van pellets is een efficiënte oplossing voor bulkbehoeften. Hier zijn enkele redenen waarom big bags een efficiënte keuze zijn:

Waarom pellets in big bag

Er zijn verschillende redenen waarom pellets vaak worden verkocht en opgeslagen in big bags:

 1. Efficiënte opslag: Big bags zijn ontworpen om een grote hoeveelheid pellets te bevatten en kunnen gemakkelijk worden gestapeld. Dit maakt het mogelijk om pellets op een efficiënte manier op te slaan en te transporteren, vooral in grotere hoeveelheden.
 2. Bescherming: Big bags bieden bescherming aan de pellets tegen vocht, stof en andere verontreinigingen. De stevige kunststof constructie helpt om de kwaliteit van de pellets te behouden, zodat ze niet aangetast worden tijdens opslag en transport.
 3. Gemakkelijke hantering: Big bags hebben handvatten of hijslussen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgetild en verplaatst met behulp van hefapparatuur zoals vorkheftrucks. Dit vergemakkelijkt de hantering van de pellets en maakt het laden en lossen efficiënter.
 4. Logistieke voordelen: Het gebruik van big bags maakt het mogelijk om pellets op een gestandaardiseerde manier te verpakken en te vervoeren. Dit vergemakkelijkt de logistiek, omdat de big bags gemakkelijk kunnen worden geladen en gelost met behulp van apparatuur die algemeen beschikbaar is in veel opslag- en distributiefaciliteiten.
 5. Herbruikbaarheid: Big bags zijn meestal herbruikbaar en kunnen meerdere keren worden gebruikt voordat ze versleten raken. Dit maakt ze een duurzamere optie in vergelijking met eenmalige verpakkingen, omdat ze minder afval genereren.

Over het algemeen bieden big bags een handige en efficiënte manier om pellets op te slaan, te vervoeren en te gebruiken in verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld in de verwarmingsindustrie.

Bigbag pellets, waar let je op bij opslag?

Bij het opslaan van bigbags met pellets zijn er enkele belangrijke factoren waar je op moet letten om de kwaliteit en veiligheid van de opgeslagen pellets te waarborgen. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

 1. Locatie: Kies een geschikte opslaglocatie voor de big bags met pellets. Zorg ervoor dat de locatie schoon, droog en goed geventileerd is. Vermijd plaatsen waar de bags blootgesteld kunnen worden aan vocht, regen of direct zonlicht.
 2. Vloer: Plaats de big bags op een stevige en vlakke ondergrond om stabiliteit te garanderen en te voorkomen dat de bags omvallen. Dit kan betekenen dat je ze op een pallet, verhoogde stellage of betonnen vloer plaatst.
 3. Stapeling: Als je meerdere big bags op elkaar stapelt, zorg er dan voor dat de stapel stabiel is en niet kan omvallen. Zorg voor een veilige stapelhoogte en gebruik eventueel hulpmiddelen zoals steunbalken of rekken om de stapel stabiel te houden.
 4. Bescherming tegen vocht: Bescherm de big bags tegen vocht om schade aan de pellets te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van waterbestendige afdekkingen of door ze op te slaan in een overdekte ruimte.
 5. Inspectie: Controleer regelmatig de conditie van de big bags en de pellets. Let op eventuele tekenen van beschadiging, zoals scheuren, lekkages of vochtinfiltratie. Als er problemen worden geconstateerd, neem dan maatregelen om deze onmiddellijk te verhelpen.
 6. Rotatie: Als je pellets opslaat voor langere tijd, zorg er dan voor dat je een ‘first in, first out’-systeem toepast. Gebruik oudere voorraden eerst om te voorkomen dat de pellets te lang worden opgeslagen en hun kwaliteit verminderen.

Bezorging big bag houtpellets

Big bag pellets voor je kachel bestellen kan eenvoudig bij Stadeko. Wij leveren diverse soorten pellets, zowel witte als bruine pellets bij je aan huis, tegen een scherpe prijs. Dit doen wij door heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) binnen 1-4 werkdagen. Wij leveren ook in België binnen 1-4 werkdagen.

Bestel direct voor voordelig en snel je bigbag houtpellets

houtpellets bigbag