Hennep bodembedekking schoner & gezonder thuis

hennep bodembedekking

Hoe kunnen we je helpen?

Hennep bodembedekking schoner & gezonder thuis

< All Topics

Hennep bodembedekking is een van de nieuwe alternatieven voor het standaard stro of zaagsel.

Als eigenaar van een paard is een van de vervelendste klussen het uitmesten van je stal. In een aantal uur kan een schone stal met stro gaan alweer gaan ruiken. Voor jou en je paard is het niet alleen maar een beetje stinkende stallucht. Als het schoonmaken niet grondig wordt gedaan, kan de geur en achterblijvende stof zorgen dat je paard en jij blootgesteld worden aan ammoniaklucht en uiteindelijk last krijgen van luchtwegproblemen.

Als je ooit kippen of konijnen hebt gehad, dan kun je deze situatie zeker herkennen. Je maakt je hok mooi schoon met houtkrullen of stro en binnen een mum van tijd begint je schone hok weer te stinken. Ook voor een kippenhouder of konijnen-eigenaar is het hok uitmesten een van de vervelendste noodzakelijke klusjes.

Bodembedekking voor dieren is nodig voor vele soorten dieren, zoals voor paarden, kippen, zelfs voor slangen of alpaca’s. Van vroeger uit zijn zaagsel- en stroproducten populaire strooiselmaterialen, maar je ziet steeds meer betere alternatieven.

Een van de betere alternatieven is een hennep bodembedekking. Hennep bodembedekking heeft o.a. een veel hoger absorptievermogen en je kunt je langer mee doen, dan het standaard stro of zaagsel.

De voordelen van Hennep bodembedekking op een rij

  1. Hennep bodembedekking heeft een 8x hoger absorptievermogen dan andere bodemstrooisels
  2. Hennepvezel composteert volledig en zeer snel.
  3. Hennepstrooisel bevat zeer weinig stof, daarnaast hoef je ook minder je stal uit te mesten. Dit doet vaak extra stof opwaaien. Wat het een ideaal strooisel maakt voor paarden met luchtwegenproblemen.
  4. Hennep bodembedekking heeft een hoog ammoniak absorptievermogen.
  5. Hennep wordt normaal gesproken niet gegeten door dieren, dus minder kans op koliek
  6. Het heeft een lager verbruik dan de standaard bodemstrooisels.
  7. Het heeft een hogere isolerende werking dan de meeste andere strooisels. Het houd je dieren goed warm in de winter.
  8. In een hennep bodembedekking wordt urine minder snel verspreid zoals bij bijvoorbeeld stro of houtkrullen het geval is.

Bestel Direct!