Hennepvezel & Kippen een ideale combinatie

You are here:
< All Topics

Veel kippenhouders gebruiken zaagsel, houtvezel of verschillende andere soorten bodembedekking voor hun kippenhok, nachtverblijven of broedkamers. Een zeer geschikt alternatief is hennepvezel.

5 redenen om hennepvezel te gebruiken voor kippen

Een bodembedekking met hennepvezel heeft een hoog absorptievermogen, is nagenoeg stofvrij en verminderd tevens de ongezonde ammoniaklucht. Het is een veilig en comfortabele bedekking.

1. Hennepvezel heeft een hoog absorptie vermogen

Een van de belangrijkste eigenschappen van een goede bodembedekking voor kippen is dan ook absorptievermogen. Ondanks dat we erg van onze dieren houden blijft het uitmesten van een hok met een slecht absorberend bodemateriaal een van de mindere klusjes. Hennepvezel absorbeert tot wel twee keer zoveel als standaard houtvezel / zaagsel dat doet. Hierdoor wordt het ademen tijdens het uitmesten van het kippenhok een stuk makkelijker.

2. Kippen halen makkelijker adem met hennepvezel

Hennepvezel is een van de meest natuurlijk geproduceerde bodembedekking voor dieren. Andere materialen zoals papiersnipper bevatten vaak fenolen, welke giftig zijn voor kippen. In houtvezel zitten zuren die na verloop van tijd schade kunnen geven aan de luchtwegen van je kippen.

Hennepvezel is een volledig natuurlijk product zonder giftige stoffen.

3. Hennepvezel bevat een natuurlijke ongediertebestrijding

Hennepvezel bevat van nature stoffen die ongedierte, zoals mijt, vliegen en ander ongedierte bestrijden. Dat is zeker van belang als je kippen houdt, aangezien een plaag met mijt een lastig probleem kan zijn voor zowel jou als je kippen.

Hennepvezel is een van beste manieren, naast regelmatig verschonen, om mijten te voorkomen. Een andere manier om een mijtenplaag te voorkomen is het bodemmateriaal inspuiten met eucalyptus.

Dat zorg er niet alleen voor dat je hok mijtvrij blijft, maar ook dat je kippenhok heerlijk ruikt!

5. Hennepvezel is ecologisch

Hennepvezel wordt vaak organisch verbouwd en heeft geen chemicaliën en pesticide nodig om snel te groeien. Hennepvezel heeft dus eigenlijk geen menselijk bemoeienis nodig om snel en gezond te groeien, waardoor het ook voor het milieu niet belastend is.

5. Hennepvezel is voordelig

Hennepvezel voor je kippenhok is voordelig om een aantal redenen;

  1. Sterk absorberend, waardoor je met minder bodemmateriaal toe kunt en het minder vaak hoeft vervangen te worden.
  2. Door het natuurlijke mijtweerdende vermogen bespaar je tijd, geld en moeite. Aangezien je minder bezig hoeft te zijn met verhelpen van mijtenplagen, die misschien met gewoon bodemmateriaal wel aanwezig konden zijn.

Concluderend

Dus, als je kippen de volgende keer nieuw bodemmateriaal nodig hebben neem dan eens hennepvezel voor je kippen in overweging. Het is misschien niet het bekendste materiaal onder kippenhouders, maar het is zeker een goede en effectieve optie.

Het is tenslotte een natuurlijk bodemmateriaal, dat verschonen van je kippenhok een stuk fijner maakt.

Table of Contents