Upgrade je paddock met onze kunststof roosters: Duurzaamheid en comfort voor je paarden

kunststof roosters paddock

Hoe kunnen we je helpen?

Upgrade je paddock met onze kunststof roosters: Duurzaamheid en comfort voor je paarden

< All Topics

Waarom kiezen voor kunststof roosters in uw paddock?

Elke paardenhouder heeft van soms wel eens last van modderige loopdoorgangen of paddocks. Modderige loopdoorgangen zijn gevaarlijk en kunnen je paard blesseren. Sommige staleigenaren zien modderige paddocks en looppaden als onvermijdelijk, maar er zijn oplossingen om dit probleem te verhelpen. In dit artikel de kunststof roosters Top XXL bespreken om modderige paddocks en looppaden in de toekomst te voorkomen.

De kunststof roosters van Top XXL zorgt voor een egale paddock, zonder kuilen. Regen kan gemakkelijk en efficiënt weglopen, waardoor heb je minder langs van plasvorming in je paddock. Zo ontstaan er minder modderpoelen en zorgen de kunststof roosters dat er geen mest in de onderlaag getrapt kan worden. De roosters bieden als het waren een vloer waarop je paard kunnen staan of lopen.

Er zal niet veel twijfel zijn of dat een kunststof paddockrooster een fijne oplossing is voor een modderige paddock of loopgang. In dit artikel bespreken we alle in’s en out’s van het gebruik van kunststof roosters.

Voordelen van kunststof roosters: Comfort en hygiëne voor uw paarden

Naast comfort en hygiëne zijn er nog meer voordelen in het gebruik van roosters in je paddock.

 • Betere afwatering: De kunststofroosters laten regenwater snel en gemakkelijk weglopen, waardoor de paddock niet modderig wordt en paarden niet in de modder komen te staan.
 • Gezondheid van je paard: Roosters voorkomen dat de mest en urine van je paard op hoop in de onderlaag, waardoor er minder kans is op ziekten en hoefaandoeningen.
 • Makkelijk onderhoud: kunststof roosters hebben minder onderhoud dan een gewone zandpaddock, waardoor ze minder tijd en uiteindelijke minder geld kosten om te onderhouden.
 • Verbeterde drainage: Paddockroosters laten water snel weglopen, waardoor er minder snel plassen ontstaan en je paarden minder snel last hebben van natte voeten.
 • Makkelijk te installeren: Roosters zijn relatief eenvoudig te installeren en kunnen op verschillende gedraineerde ondergronden worden geplaatst.

Kort gezegd, het gebruik van kunststof roosters in je paddock geeft veel voordelen voor zowel je paarden als jezelf, Betere afwatering, verminderde slijtage, verbeterde gezondheid en luchtcirculatie en niet onbelangrijk gemakkelijker onderhoud.

Waarom nu een kunststof rooster van Top XXL?

Voor de ontwikkeling van dit rooster de kennis van diverse specialisten gebruikt. Dat betekent dat je met de deze kunststof roosters een kwalitatieve en langdurige oplossing voor je modderige paddocks hebt. Door de stevigheid van dit rooster geven wij 20 jaar garantie onze het rooster en haal je met dit rooster een van de beste kunststof paddockrooster in huis.

Voordelen van het kunststof rooster Top XXL

 • Extra sterk en robuust ontwerp speciaal voor paddocks.
 • Nooit meer een mulle of sompige paddock.
 • Groot roosteroppervlak, dus snel veel m2 te leggen.
 •  Voordelig, onderhoudsarm en milieuvriendelijk.
 • Door handig klik-systeem gemakkelijk zelf te leggen.
 • 20 jaar garantie
paddockrooster
Kunststof rooster Top XXL

Eenvoudige installatie en onderhoud: Tijd- en kostenbesparende oplossing

De aanleg van kunststofroosters is vrij eenvoudig. Echter zijn er 2 manier waarop je ze kunt plaatsen. Te weten: met minimale bewerking en ideale bewerking.

Aanleg met minimale bewerking

De stappen voor de aanleg de kunststof roosters in je paddock met zonder bewerking zijn als volgt:

 1. Frees de grond
 2. Egaliseer de ondergrond
 3. Tril de ondergrond aan.
 4. Egaliseer opnieuw
 5. Plaats het Top XXL rooster
 6. Vul de roosters met zand

Aanleg met ideale werking

De stappen voor de aanleg de kunststof rooster in je paddock met ideale bewerking zijn als volgt:

 1. Frees de grond
 2. Egaliseer de ondergrond
 3. Plaatst 15cm drainagezand
 4. Egaliseer en tril aan.
 5. Plaats het Top XXL rooster
 6. Vul de roosters met zand
 7. Egaliseer de toplaag.

Veelzijdige toepassingen: Van paddocks tot rijbakken en meer

Kunststof roosters kunnen op veel verschillende manieren worden toegepast om de ondergrond van een terrein te verstevigen of te egaliseren. De meest voorkomende toepassing voor onze kunststofrooster zijn:

 • Paddockroosters: Kunststof roosters worden vaak gebruikt als paddockroosters om de afwatering en stabiliteit van de ondergrond te verbeteren. Ze voorkomen dat de paddock modderig wordt en verminderen de slijtage van de bodem.
 • Grasroosters: Kunststofroosters worden ook gebruikt als grasroosters om de belasting op gazons te verminderen en de grasgroei te bevorderen. Grasroosters maken het mogelijk om toch gras te laten groeien op plekken die zwaar worden belast door voertuigen of voetgangers.
 • Parkeerplaatsen: Kunststofroosters worden gebruikt voor de aanleg van parkeerplaatsen. Ze maken het mogelijk om de ondergrond te verstevigen en drainage te verbeteren. De roosters zijn licht van gewicht en gemakkelijk te installeren.
 • Wegverharding: De roosters worden gebruikt om wegverharding te creëren als voetpaden, fietspaden en opritten. De roosters zorgen namelijk dan voor een stabiele ondergrond en verbeteren de afwatering.
 • Erosiebestrijding: Kunststof roosters worden ook veel gebruikt om erosie te voorkomen op hellingen en oevers van waterwegen. Ze bieden stabiliteit en bescherming tegen erosie en slijtage door water.

Ofwel kunststofroosters zijn zeer veelzijdige te gebruiken voor de verschillende toepassingen, zoals paddockroosters, grasroosters, parkeerplaatsen, wegverharding en erosiebestrijding. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te installeren en bieden verbeterde afwatering en stabiliteit.

Conclusie: Verbetering van uw paardenomgeving met kunststof roosters.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, modder en paarden zijn niet de beste vrienden. Het gebruik van kunststof roosters als die van Top XXL zouden dus een goede oplossing zijn. Deze roosters kunnen je problemen op relatief voordelige manier oplossen. Ze presteren beter budget oplossingen voor permanent modderbeheer.

Arbeidsintensieve manier om de modder uit de paddock of weilanden te houden zijn vaak op de lange termijn niet effectief en vereisen veel werk. Over het algemeen werken kunststof roosters het beste.