5 redenen om stalmatten te gebruiken

waarom stalmatten

Hoe kunnen we je helpen?

5 redenen om stalmatten te gebruiken

< All Topics

Een van de belangrijkste prioriteiten van menig paardeneigenaar is het comfort van een paard. Rubber stalmatten helpen niet alleen om de tijd dat je paarden binnen (of schuilstal) staan zo comfortabel mogelijk te maken, maar ze hebben ook een aantal gezondheidsvoordelen voor het paard ten opzichte van andere alternatieven. Als je eenmaal rubber stalmatten gebruikt wil je niet meer terug.

We geven je vijf redenen voor het gebruik van een stalmat:

1. Ze zorgen voor een schonere stal

Als je stalmatten gebruikt heb je minder last van vieze geuren en een stuk minder schimmel op je stalvloer. Urine en mest kunnen op den duur in de betonnen stalvloer trekken. Rubber stalmatten zijn makkelijk schoon te vegen en te spuiten, daarnaast drogen ze ook veel sneller op.

2. Ze werken schokabsorbeerend

De rubberlaag van de stalmatten is ook erg vriendelijk voor de gewrichten van een paard. De onderbenen en hoeven zullen worden bescherm omdat het rubber als een soort schokabsorbeerber werkt. Daarom is het ook ideaal voor paarden die aan het herstellen zijn voor een blessure.

3. Ze hebben een isolerende werking

Zeker in de winterperiode kunnen stalmatten zorgen voor een warmer en comfortabeler verblijf voor het paard. De rubbermatten zorgen dat de kou niet direct uit de betonnen vloer omhoog kan trekken. Hiermee liggen de paarden in de winterperiode op een warmere ondergrond.

4. Ze kunnen uitglijden voorkomen

Sommige stalvloeren of trailervloeren kunnen nogal glad zijn, wanneer ze nat zijn door urine of water. Een rubber stalmat geeft de ondergrond een goede stroefheid mee, waardoor jij en je paard minder kans heeft hebben op uitglijden of een blessure.

5. Ze egaliseren de ondergrond

Als je paard op stal staat waarbij men gebruikt maakt van een stal zonder harde bodem, ofwel direct op de grond dan kunnen stalmatten zorgen dat de ondergrond mooi vlak blijft en er geen kuilen en putten ontstaat door graven en /of schrapen. Stalmatten voorkomen ook loopsporen.