Tarwestro

Tarwestro is feitelijk de stengel van de tarweplant die overblijft na het oogst van de tarwe aren. Als stalbedekking is dit het meest gebruikte type stro. Het wordt veel gebruikt voor paarden of als bodembedekking voor koeien, varkens, geiten en pluimvee. Wil je Tarwestro kopen, wij leveren zowel de gemalen als de gehakselde variant.

Tarwestro kopen?

Stadeko levert Stro voor je dieren op pallets met verpakkingen van 20kg door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs. Stro kopen wordt zo een stuk makkelijker.
Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid pallets.

Voordelen van Tarwestro

  Bij het uitmesten van de stal geeft gehakseld stro minder verspilling dan normaal stro.
  Gehakseld stro absorbeert beter.
  Stro dat gehakseld is bevat minder stof
  Naast goedkope stalbedekking, is het gehakkelde stro ook eetbaar (geschikt als fourage en gecertificeerd)
  Makkelijk in opslag door compacte verpakking.

Verschil tussen gemalen en gehakseld Tarwestro

Gehakseld tarwestro

Gehakseld stro heeft een lengte van 3 tot 4 cm. Door het verkorten van de stengellengte wordt in verhouding tot normaal stro meer absorptieoppervlak gecreëerd. Daarom heeft gehakseld stro een hoger absorptievermogen dan het normale stro. Gehakseld stro neemt minder ruimte in beslag, doordat het vacuüm wordt verpakt is ook minder opslag ruimte nodig. Door het productieproces gaat er gemiddeld 15 tot 20% meer stro in een baal.

Het gehakseld stro dat wij leveren is naast dat het geschikt is als bodembedekking voor de stal ook geschikt als fourage voor uw dieren. Ons gehakseld stro wordt namelijk geleverd met GMP+ certificering en ons leverancier staat op de witte lijst van Securefeed.

Gemalen tarwestro

Gemalen stro is fijner vermalen tot 1 tot 3 cm. Net als het gehakseld stro heeft het daardoor een hoger absorptievermogen dan normaal stro. Gemalen stro neemt net iets sneller vocht op, maar het kan dan ook iets stoffiger zijn. Het is geschikt als strooisel in bijvoorbeeld ligboxen van melkvee, jongvee, varkens en paardenstallen. Net als het gehakseld stro worden ook de balen gemalen stro vacuüm verpakt.