paddockmatten

Voor paardenhouders zijn droge paddocks een must. Als paarden te lang in een natte paddock staan kunnen allerlei ongemakken ontstaan voor zowel paard als eigenaar. Kunststof paddockmatten (ook wel bekend als paddockroosters) zijn de ideale oplossing om een modderboel te voorkomen. De roosters zorgen voor een uitstekende drainerende onderlaag van je paddock. Tevens kunnen ze op een brede variatie aan ondergronden worden toegepast. Door het klik-systeem zijn de paddockrooster gemakkelijk te plaatsen.

Snel van je natte paddock af met paddockmatten

Wil je relatief eenvoudig en snel van je natte paddock af? De Easygravel® 3XL paddockroosters zijn een ideale oplossing om de zachte bodem rond de stal en in de paddock te verstevigen. De paddockmatten zijn snel en eenvoudig te plaatsen door het handige klik-systeem van de platen. Hierdoor vormt het plaatoppervlak zich tot een stevig geheel, stabiel en sterk genoeg voor paarden. Om te voorkomen dat de paarden niet rechtstreeks op de platen lopen is het belangrijk om de platen op te vullen met zand tot minimaal 2-5 cm boven de plaat.

Paddockmatten, sterk & robuust

Paddockmatten
Structuur van paddockmat

De plaat heeft een open structuur van 120 aan elkaar verbonden rasters. De totale plaat heeft een afmeting van 92 cm x 65 cm x 3,4 cm. De dikte van de rasters zijn 4 mm. Door de grote hoeveelheid en dikte van de rasters kunnen deze roosters een belasting aan tot wel 264.000 kg/m² ongevuld en wel tot 600.000 kg/m² gevuld. 

Om te voorkomen dat je paarden de paddockroosters na verloop van tijd in de grond trappen, bevat elk afzonderlijk raster zijn eigen kleinere binnenraster (zie afbeelding). Zo blijft het paddockoppervlak of het gebied rond je stal altijd mooi vlak en droog.

Paddockmatten kopen?

Stadeko levert paddockmatten vanaf 15m² op pallet door heel Nederland binnen 1-3 werkdagen, levering in België is ook mogelijk.