Koolzaadstro

Koolzaadstro is feitelijk de stengel van de koolzaadplant die overblijft na de oogst van de koolzaden. De zaden worden gebruikt voor de productie van koolzaadolie, waarvan onder andere biobrandstof wordt gemaakt. De resterende stengels, het Koolzaadstro, bevat aan de binnenkant een zachte viltlaag, waardoor het absorptievermogen van koolzaadstro ten opzichten van andere strooisels zeer hoog is. Als stalbedekking wordt koolzaadstro veel gebruikt voor paarden of als bodembedekking voor koeienstal of het kippenhok. Wij leveren zowel de gemalen als de gehakselde variant.

Koolzaadstro kopen?

Stadeko levert stro voor je dieren op pallets met verpakkingen van 20kg (gehakseld) of 23kg (gemalen) door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs. Stro kopen wordt zo een stuk makkelijker.

Voordelen van koolzaadstro

  Stro van koolzaad heeft een hoger absorptie vermogen dan het gewone tarwestro.
  Bij het uitmesten van de stal geeft gemalen en gehakseld stro minder verspilling, dan normaal stro.
  Gemalen en gehakseld stro absorberen beter dan normaal stro.
  Stro dat gehakseld of gemalen bevat ten opzichte van normaal tarwestro minder stof.
  Koolzaadstro is stugge strosoort, waardoor paarden het minder graag eten dan bv. Tarwestro
  Makkelijk in opslag door compacte verpakking.

Verschil tussen gemalen of gehakseld stro

Gehakseld koolzaadstro

Gehakseld stro heeft een lengte van 3 tot 4 cm. Door het verkorten van de stengellengte wordt in verhouding tot normaal stro meer absorptieoppervlak gecreëerd. Daarom heeft gehakseld stro een hoger absorptievermogen dan het normale stro. Gehakseld stro neemt minder ruimte in beslag, doordat het vacuüm wordt verpakt is ook minder opslag ruimte nodig. Door het productieproces gaat er gemiddeld 15 tot 20% meer stro in een baal.

Het gehakseld stro dat wij leveren is naast dat het geschikt is als bodembedekking voor de stal ook geschikt als fourage voor uw dieren. Ons gehakseld stro wordt namelijk geleverd met GMP+ certificering en ons leverancier staat op de witte lijst van Securefeed.

Gemalen koolzaadstro

Gemalen stro is fijner vermalen tot 1 tot 3 cm. Net als het gehakseld stro heeft het daardoor een hoger absorptievermogen dan normaal stro. Gemalen stro neemt net iets sneller vocht op, maar het kan dan ook iets stoffiger zijn. Het is geschikt als strooisel in bijvoorbeeld ligboxen van melkvee, jongvee, varkens en paardenstallen. Net als het gehakseld stro worden ook de balen gemalen stro vacuüm verpakt.