Powercal

PowerCal is een gemalen gedroogde kalk, welke speciaal gemaakt is om de ligplaatsen van dieren droog te houden en de pH waarde van het stalbed te verhogen. PowerCal wordt gebruikt in zowel varkens- als rundveehouderij. De gemalen gedroogde kalk kan worden gebruikt in combinatie met zowel zaagsel als stro. Het is te gebruiken in zowel diepstrooisel systemen als op koematrassen.

Uitverkocht
399,00 incl. btw
Uitverkocht

PowerCal kopen?

Stadeko levert dit product voor je koeien of varkens op pallets met verpakkingen van 25kg, in Bigbag of voorgemengd in pakken Koolzaadstro of Tarwestro door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs. Power-Cal kopen wordt zo een stuk makkelijker.

Waarom PowerCal?

Doordat gemalen gedroogde kalk poreus is, heeft het een werking welke vergelijkbaar is met die van een spons. Het kan dus zeer goed vocht opnemen en laat het hierna weer gemakkelijk los. De functie van Power-Cal is om de ligplaatsen droog te houden en de pH te verhogen.

De gemalen gedroogde kalk van Power-Cal is de enige zeer poreuze kalksoort zonder zowel magnesium als calciumhydroxide. Het nadeel van Magnesium is namelijk dat het vocht onttrekt aan de huid en het plakt, wat verschraling geeft van de huid en spenen. Producten die calciumhydroxide bevatten kunnen ook erg verschalend zijn en zijn vaak pH-verhogend. De verhoogde pH kan namelijk schade veroorzaken aan de beschermende werking van de lichaamseigen stoffen die huid en spenen beschermen tegen indringers van buitenaf.

Een andere groot voordeel van PowerCal ten opzichte van andere producten is dat het veel minder stuift. Minder stof is beter voor gezondheid van zowel koeien als jezelf.

Voordelen van PowerCal

Koeien

  Drogere ligplaats.
  Mindering van vuil in de melkstal.
  Verbetering van de luchtkwaliteit in de stal.
  Bespaard in strooiselmateriaal.
  Vermindering van stof in de stal
  Schonere uiers.
  Geen vervluchtiging van stikstof meer.
  Geen schrale spenen

Varkens

  Drogere ligplaats.
  Meer grip bij opstaan.
  Verbetering van de luchtkwaliteit in de stal.
  Bespaard in strooiselmateriaal.
  Vermindering van stof in de stal.
  Minder pootproblemen door droge vloeren.
  Geen vervluchtiging stikstof meer.
  Geen huidirritatie navel of ogen.

PowerCal geschikt voor welk dier?