Gerstestro

Gerstestro is feitelijk de stengel van de gerstplant die overblijft na het oogst van de het gerst, welke een graansoort is. De gerstekorrels zelf worden of als veevoer gebruikt, maar vooral afgenomen door bierbrouwerijen in het productieproces van het bier, mouten genaamd. De resterende stengels, het Gerstestro wordt gebruikt als fourage voor melk- en jongvee of stalbedekking. Gerstestro heeft meer smaak en is zachter dan het veelgebruikte tarwestro. Het wordt dan ook vooral als fourage gebruikt.

Gerstestro bestellen?

Stadeko levert Stro voor je dieren op pallets met verpakkingen van 20kg (gehakseld) of 23kg (gemalen) door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs. Gerstestro bestellen wordt zo een stuk makkelijker.

Voordelen van Gerstestro

  Bij het uitmesten van de stal geeft gehakseld en gemalen stro minder verspilling.
  Gemalen en gehakseld stro absorbeert beter.
  Stro dat gehakseld of gemalen is bevat minder stof.
  Naast goedkope stalbedekking ook prima tijdverdrijf voor de verveling van uw paard.
  Makkelijk in opslag door compacte verpakking.

Gehakseld gerstestro

Ons gehakseld stro heeft een lengte van 3 tot 4 cm. Door het verkorte van de stengellengte van het stro wordt in verhouding met normaal stro meer absorptieoppervlak gecreëerd. Daarom heeft gehakseld stro een hoger absorptievermogen dan het normale stro. Gehakseld stro neemt minder ruimte in beslag. Gemiddeld gaat er tot 15-20% meer stro in een baal. De verpakking gehakseld stro worden ook vacuüm verpakt in tegenstelling tot de pakken normale stro, wat scheelt in opslagruimte.

Het gehakseld stro dat wij leveren is naast dat het geschikt is als bodembedekking voor de stal ook geschikt als fourage voor uw dieren. Ons gehakseld stro wordt namelijk geleverd met GMP+ certificering en onze leverancier staat op de witte lijst van Securefeed.