Bodembedekking paarden

Bodemdekking voor paarden, ben je op zoek naar de beste bodembedekking voor de paardenstal? Paarden hebben specifieke behoeften qua stalbedekking. Het ene paard staat gemakkelijk op stro, terwijl het andere paard daardoor juist last krijgt van zijn luchtwegen. In ons assortiment bieden wij diverse soorten strooisels geschikt voor paarden. Bekijk welke het beste is voor het paard en jouw persoonlijke behoeften, zoals bijvoorbeeld makkelijk in onderhoud of juist een goedkope bodembedekking voor je paardenstal.

Bodembedekking voor je paard Kopen?

Vanaf: 247,50 incl. btw
Vanaf: 217,50 incl. btw
Vanaf: 279,00 incl. btw
Vanaf: 218,50
Vanaf: 319,50 incl. btw
Vanaf: 334,00 incl. btw
Vanaf: 366,50 incl. btw
Vanaf: 250,50 incl. btw
Vanaf: 296,50 incl. btw
Vanaf: 492,50 incl. btw
Topkwaliteit - 20jr garantie
16,75 incl. btw
38,95 incl. btw per m2
62,50 incl. btw per m2

Bodembedekking voor paardenstal kopen?

Stadeko levert diverse soorten bodembedekking voor de paardenstal per pallet door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs. Bodembedekking voor je paardenstal kopen wordt zo een stuk makkelijker. Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid pallets.

Bodembedekking paard, waar let je op?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een bodembedekking voor je paardenstal. Ten eerste is het belangrijk dat de bodembedekking comfortabel is voor je paard. Dit betekent dat de bodem niet te hard of te zacht moet zijn, en dat er geen scherpe voorwerpen aanwezig zijn die je paard kunnen verwonden. Stalmatten geven maximaal comfort. Deze kun je desgewenst nog afstrooien met stalstrooisel. 

Verder is het belangrijk dat de bodembedekking gemakkelijk te onderhouden is en lange tijd mee kan gaan. Dit betekent dat de bodembedekking makkelijk te reinigen is en niet snel vervuild of aangetast wordt door vocht of bacteriën.

Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de opname van urine en het vasthouden van mest. De bodembedekking moet in staat zijn om vocht goed vast te houden, zodat je paard niet in natte omstandigheden hoeft te staan.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de prijs van de bodembedekking. Je wilt natuurlijk een goede bodembedekking voor je paard, maar het is ook belangrijk om te kijken naar wat je kunt verantwoorden binnen je budget.

Welke bodembedekking voor paarden met luchtwegproblemen

Er zijn diverse maatregelen die je kunt treffen om de hoeveelheid stof in de omgeving van je paard te verminderen:

  • Geen normaal stro gebruiken, maar overgaan op Houtkrullen of Vlas.
  • Maak je hooi goed nat.
  • Geef je paard zoveel mogelijk weidegang of stal het paard in een (buiten)box met veel ventilatie
  • Zorg voor een zeer goed ventilatie in stal en mest deze vaak uit ter voorkoming van ammoniakdampen.

Een stal uitmesten, welke stalbedekking is het makkelijkst?

Bodembedekking met korte lengten zijn het makkelijkst bij het uitmesten van je paardenstal. Bij het uitmesten van je stal neem je dan het minste van je “schone” stalbedekking mee. zoals onderstaande bodembedekking;