Bestel direct je Ruwvoer

Ruwvoer is plantaardig materiaal dat aan paarden en onder andere vee wordt gevoerd, zoals hooi, stro, gras, kuilvoer en andere soorten ruw, vezelrijk voer. Het doel van het voeren van ruwvoer aan vee is om ze te voorzien van een bron van voedingsstoffen en om hun spijsvertering gezond te houden. Ruw voer is een belangrijk onderdeel van een uitgebalanceerd dieet voor veel soorten vee, waaronder koeien, paarden, schapen en geiten. Ander soort ruwvoer nodig? Kijk dan eens bij onze andere fourages.

Hoeveel ruwvoer voor je paard?

De hoeveelheid ruw voer die een paard in zijn dieet zou moeten krijgen, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, leeftijd, mate van activiteit en algehele gezondheid. Over het algemeen dienen volwassen paarden minimaal 1,5% tot 2% van hun lichaamsgewicht aan ruwvoer per dag te krijgen. Een paard van 500 kg zou bijvoorbeeld minimaal 7,5 tot 10 kg ruwvoer per dag moeten krijgen. Dit is echter slechts een algemene richtlijn en de werkelijke hoeveelheid ruw voer die een paard nodig heeft, kan variëren op basis van de individuele omstandigheden.

Waarom is ruwvoer belangrijk?

Het is een voedersoort met veel vezels en weinig energie. Het is belangrijk omdat het helpt om de spijsvertering van vee te behouden door de goede werking van het spijsverteringsstelsel te bevorderen en constipatie te voorkomen.

Is ruwvoer geschikt voor alle soorten vee?

Het kan aan veel soorten vee worden gevoerd, waaronder koeien, paarden, schapen, geiten. De specifieke soorten en hoeveelheden ruw voer die geschikt zijn voor elk dier kunnen echter verschillen.

Wat voor soorten zijn er qua ruw voer?

Er zijn veel soorten ruwvoer beschikbaar, waaronder hooi, stro, gras, kuilvoer en andere soorten vezelrijk voer.

Wat is het verschil tussen ruw voer en krachtvoer?

Ruwvoer en krachtvoer zijn twee soorten voer die gewoonlijk aan vee worden gevoerd. Ruw voer is een voersoort met veel vezels en weinig energie. Het bevat plantaardig materiaal zoals hooi, stro, gras en kuilvoer en wordt aan vee gevoerd om hun spijsvertering gezond te houden en hen een bron van voedingsstoffen te bieden.

Krachtvoer daarentegen zijn voeders met veel energie en weinig vezels. Ze worden meestal in kleinere hoeveelheden gevoerd dan ruwvoer en worden gebruikt als aanvulling op het dieet van vee om hen van extra energie en voedingsstoffen te voorzien. Voorbeelden van krachtvoer zijn granen zoals maïs en haver, maar ook eiwitbronnen zoals sojameel en katoenzaadmeel.

Over het algemeen worden ruw voer en krachtvoer in combinatie aan het vee gevoerd om een ​​uitgebalanceerd dieet te bieden dat voldoet aan hun voedingsbehoeften. De specifieke soorten en hoeveelheden voer die geschikt zijn voor elk dier, zijn afhankelijk van factoren zoals hun grootte, leeftijd, activiteitsniveau en algehele gezondheid.

Betaling en verzendkosten

Wanneer je je bestelling wilt laten bezorgen, betaalt je via iDEAL, bankoverschrijving of creditcard. Tijdens het bestellen kun je aangeven hoeveel balen ruwvoer je nodig hebt. De prijzen zijn inclusief levering.

Verzending en bezorging

We bezorgen uw bestelling via PostNL of Duijghuijzen Logistics. Binnen 1-2 werkdagen worden het ruwvoer bij je geleverd. Neem bij vragen over je bestelling contact op met onze klantenservice.

Vragen of contact?

Wij staan graag voor je klaar: info@stadeko.nl of 0168-404431.