Hennepvezel

Hennepvezel ook wel bekend als hennepstrooisel is een bijproduct uit de hennepteelt. Het is een eenjarige plant welke snel groeit. De planten worden geteeld voor de productie van o.a. hennep-olie, textiel en papier. De sponsachtige binnenkant van het hennepstrooisel zorgt voor een zeer hoog absorptievermogen en de snelle oogst van eenjarige planten maakt dat composteringsproces van hennepstrooisel snel verloopt tot een vruchtbare compost met een minimaal mestvolume. Een ideale bodembedekking voor je stal.

Hennepvezel kopen?

Stadeko levert Hennepvezel op pallets met verpakkingen van 20kg door heel Nederland. Gemakkelijk online te bestellen en tegen een scherpe prijs. Hennepstrooisel kopen wordt zo een stuk makkelijker.
Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid pallets.

Voordelen van Hennepvezel bodembedekking

Hennepvezel van Aubiose

Hennepstrooisel van Aubiose is volledig afkomst uit de Champagne streek in Frankrijk. Doordat dit gebied goed is afstemt op de productie van hennep hoeft al het geoogste hennep niet eerst te worden ingekuild, maar wordt het direct verwerkt tot o.a. hennepstrooisel. Hierdoor is Aubiose hennepstrooisel altijd van uitstekende kwaliteit en kleur zonder het risico op schimmelvorming door inkuiling.

Hennepvezel bodembedekking, geschikt voor welk dier?

Hennepstrooisel is geschikt als bodembedekking van de stal voor de volgende dieren;