Houtkorrels

Onze Houtkorrels zijn een natuurlijk stalstrooisel en gemaakt van 100% zuiver hout. Het hout dat als grondstof gebruikt wordt voor onze houtkorrels is afkomstig van duurzaam beheerd bos. Het hout wordt verwerkt tot zaagsel, welke onder hoge temperaturen wordt gesteriliseerd, waardoor het volledige schimmel- en kiemvrij  is. Vervolgens wordt het geperst tot de herkenbare cilindervormige korrels.

Houtkorrels Kopen?

Houtkorrels kopen?

Stadeko levert houtkorrels voor je paardenstal op pallets met verpakkingen van 15kg door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs. Houtkorrels kopen wordt zo een stuk makkelijker.

Voordelen van Houtkorrels

  Hoog adsorptie vermogen tot wel 400% – 500% aan vocht.
  Minder intensief stallen mesten. Houtkorrels gaan langer mee dan stro of zaagsel.
  Nagenoeg stofvrije bodemdekking in tegenstelling tot zaagsel of stro.
  Sterke ammoniakgeur absorptie, met natuurlijke houtgeur.
  Snel en makkelijk in onderhoud.
  Makkelijk in opslag door compacte verpakking.

Vochtabsorptie stalbodem

De houtpellets hebben een zeer hoog vochtabsorptie vermogen, met een vochtopname van wel 4 tot 5x hun eigen gewicht in vocht. Bij contact met vocht, zoals urine van je paard, vallen de houtpellets uit elkaar en nemen daardoor sterk in volume toe. Een perfecte keuze dus als je opzoek bent naar stofvrije stalbedekking. Zonder dat het gaat stuiven ontstaat zo toch een comfortabele laag van zaagsel.

Houtkorrels 100% biologisch

Onze korrels composteren binnen 6 tot 12 weken. Bij de productie worden geen bindmiddelen of andere toevoegingen gebruikt, daarom zijn de de korrels 100% biologisch afbreekbaar.

Houtkorrels geschikt voor welk dier?

Houtpellets zijn geschikt als bodembedekking van de stal voor de volgende dieren;