Bestel direct je pelletkorrels van hoge kwaliteit

Pelletkorrels Wit

  • EN+ A1 kwaliteitsnorm
  • Schorsvrij naaldhoutzaagsel
  • Schonere verbranding
  • Bigbag 1000kg
  • Diverse soorten zakgoed

Vanaf € 494,95 (incl. levering met kooiaap)

Bestel direct

Pelletkorrels Bruin

  • DIN+ kwaliteitsnorm
  • Mix van naald- en hardhout
  • Hogere warmteopbrengst
  • Bigbag 1000kg
  • Diverse soorten zakgoed

Vanaf € 489,95 (incl. levering met kooiaap)

Bestel direct

Het voordeel van pelletkorrels

Pelletkorrels zijn zeer geschikt om de kamers in je huis efficiënt en duurzaam warm te stoken. Houtpellets zijn kleine samengeperste langwerpige korrels bestaande uit diverse houtsoorten. Door de hoge kwaliteit van de pellets kan een hoog rendement behaald worden van 80%. Ook komt bij de verbranding van pelletkorrels een mooie gelijkmatige hoeveelheid warmte vrij. Een groot voordeel van pelletkorrels ten opzichte van haardhout is dat weinig restaval overblijft.

Waarom pelletkorrels voor je kachel gebruiken?

De premium pelletkorrels van zijn van hoge kwaliteit en zijn zeer geschikt voor verbranding in pelletkachels. Het zaagsel dat als afval afkomstig is uit zagerijen wordt als grondstof gebruikt voor de productie van de houtpellets. De zagerijen zijn vooral gelegen in Duitsland en de Benelux. Waardoor geen extra houtkap plaats hoeft te vinden met een minimale transport afstand.. Hierdoor creëert Pelfin een minimale ecologisch voetafdruk met maximale kwaliteit pelletkorrels. De houtkorrels zijn verkrijgbaar op pallet van 65 zakken a 15kg en in bigbag van 1000kg.

Stadeko_Favicon

Pelletkorrels kopen?

Stadeko levert houtpellets van hoge kwaliteit binnen 1-3 werkdagen bij je aan huis. We hebben zowel witte pelletkorrels als bruine pelletkorrels. Levering vindt standaard plaats met een kooiaap. Hierdoor zijn we flexibel in de levering. Wel is het belangrijk dat de leverplek goed verhard is. De kooiaap kan echter vanwege het gewicht en de smallere wielen de verharding niet verlaten.

Meest gestelde vragen over Kachelpellets

Wat is het verschil tussen witte en bruine pelletkorrels?

De bruine houtpellets worden geproduceerd uit een mix van diverse soorten hard- en zacht hout, zoals eikenhout. Vaak bevat het zaagsel dat gebruikt wordt voor de productie hiervan bruingekleurd schors, waardoor de pellets een bruine kleur krijgen na persing. Witte pelletkorrels bestaan echter zuiver uit zachte houtsoorten zoals dennen- of essenhout.

Waar zijn pelletkorrels van gemaakt?

Pelletkorrels zijn gemaakt uit het zaagsel van zagerijen en bestaan uit diverse soorten hout. Waar bij voor de witte variant enkel naaldhoutsoorten zijn gebruikt en voor bruine houtpellets een mix van naaldhout en loofhoutsoorten wordt gebruikt. Het zaagsel wordt geperst tot lange dunne pellets en kunnen direct gestookt worden in pelletkachels.

Wat zijn de voordelen van witte pelletkorrels?

Witte pelletkorrels hebben een schonere verbranding. Hierdoor zijn deze houtpellets zeer geschikt voor het verwarmen van kleinere woonoppervlakten, zoals de woonkamer of keuken.

Wat zijn de voordelen van bruine pelletkorrels?

Bruine pelletkorrels hebben een hetere verbranding en produceren daarmee een hogere warmteopbrengst dan witte houtpellets. Dit maakt ze met name geschikt om grotere ruimtes te verwarmen.

Wat betekent DinPlus / ENplus gecertificeerd?

Het ENplus en Din plus keurmerk geeft de garantie dat de pellets de juiste kwaliteit zijn, zodat minder schadelijke stoffen vrijkomen bij de verbranding en ze efficiënter verbranden. Een schone verbranding is belangrijk voor het minder snel vervuilt raken van de kachel.

Het ENplus label bestaat uit drie klassen, A1, A2 en B, bij de eerstgenoemde klassen moeten pellets aan de strengste criteria voldoen. De klasse ENplus A1 is zo zuiver, dat het veelal uit de reststromen van de meubelindustrie afkomstig is. Het gaat niet om reststromen in de bosbouw, omdat die vaak teveel verontreinigingen bevatten. De andere klassen kunnen wel reststromen bevatten.

Het Din Plus keurmerk voor houtpellets staat voor schoon, onbehandeld hout met een hoog rendement.

Waarom voor hoge kwaliteit pellets kiezen?

Tussen de pellets onderling kan veel verschil zitten in prijs en kwaliteit. Een lagere prijs komt vaak tot stand door het gebruik van goedkoop zaagsel uit lage lonenlanden. Een pellet van lage kwaliteit zorgt voor een lagere en inefficiënte verbranding, door het gebruikt van zetmeel, lignine of maismeel toevoegingen. Naast een lagere energie- en warmteproductie zijn deze ook niet goed voor het behoud van je pelletkachel.

Waarom is de as smelttemperatuur van pelletkorrels belangrijk?

Het smeltpunt van as wordt bepaald door de chemische samenstelling van de biomassa die wordt gebruikt voor het maken van de houtpellets. De concentraties calcium en magnesium in de biomassa zorgt voor een toename van de as-smelttemperatuur en de concentratie van kalium en natrium in de biomassa verlagen de as-smeltpunt van de houtkorrels.

As met een lage smelttemperatuur heeft de neiging om te smelten in de heetste delen van de verbrandingskamer en stollen bij afkoeling. Deze vaste as, “slakken” genoemd, kan verschillende problemen veroorzaken, waaronder in het verbrandingsproces, het blokkeren van de apparatuur en toenemende onderhoudskosten.

Ofwel hoe hoger de as-smelttemperatuur van de pellets hoe beter het is voor je pelletkachel.

pelletkorrels sfeer

Pelletkorrels bestellen doe je gemakkelijk & snel bij Stadeko

Pelletkorrels kopen van de beste kwaliteit gaat gemakkelijk en snel via Stadeko. Geen offerte aanvragen gewoon simpel direct te bestellen en aan huis geleverd. Al onze houtpellets worden op een pallet geleverd. Stadeko is de leverancier voor pellets voor je kachel. Bij ons vind je alles op het gebied van houtvezel, zaagsel en houtpellets in diverse houtsoorten. Heb je vragen over onze producten of het gebruik hiervan? Geen probleem. Neem gerust contact met ons op via info@stadeko.nl of 0168-404431.

De pelletkorrels worden o.a. in handige zakken van 15kg geleverd. Zo past er precies 1 zak in het pelletreservoir en houd je geen restjes over.