Strokorrels

Strokorrels zijn een stalstrooisel gemaakt van 100% zuiver gehakseld tarwestro. Het gehakselde tarwestro wordt onder hoge temperatuur geperst tot een cilindervormige korrel. Door de hoge temperatuur tijdens dit proces zijn de strokorrels schimmel- en kiemvrij. De strokorrels zijn gemakkelijk stofvrij te verdelen in de stal. Na aanraking met vocht vallen de korrels uit elkaar tot een zacht stalbed. Groot voordeel van strokorrels is dat ze geurvrij en smakeloos zijn en nagenoeg niet worden gegeten door dieren.

Strokorrels kopen?

Stadeko levert strokorrels in zowel op pallets met verpakkingen van 20kg als in bigbags van 1000kg door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs en snel geleverd. Strokorrels kopen wordt zo een stuk makkelijker. Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid pallets.

Voordelen van Strokorrels

  • 100% gemaakt van stro, zonder toevoeging van bindmiddelen of andere stoffen.
  • Hoog absorptievermogen van 300% – 350% aan vocht.
  • Composteert binnen 8 weken.
  • Minder grote mesthoop (< 75% t.o.v. lang Stro en <40% t.o.v. Houtkrullen).
  • Geen problemen met mestafvoer. 
  • Vrij van Schimmels en bacteriën. 
  • Milieuvriendelijk, gemaakt van samengeperst gehakseld tarwestro, zonder toevoegingen.

Strokorrels Paard

Strokorrels zijn de perfecte vervanging voor de standaard veel gebruikte strobalen voor bodembedekking van een paardenstal. De korrels zijn makkelijk uit te strooien, zonder het vervelende bijkomstige stof van de standaard strobalen. Dit maakt stropellets ook uitstekend geschikt voor paarden met gevoelige luchtwegen. De korrels vallen na het licht bevochtigen uit elkaar tot een zacht en comfortabel stalbed. Enkel de mestballen dagelijks verwijderen en wekelijks het stalbed met een riek omwoelen en 1 emmer bijstrooien op plasplek. Pas na drie maanden hoeft de stal uitgemest te worden als alle korrels verzadigd zijn.

Meest gestelde vragen over Strokorrels

Hoeveel strokorrels heb ik nodig voor lege stal?
Voor een stal van ongeveer 10m² heb je ongeveer 100kg strokorrels nodig, dat komt ongeveer neer op 1 grote kruiwagen van 160 liter. Per week kun je de plekken vaster zijn geworden (volledig hebben geabsorbeerd) verwijderen en aanvullen met een emmer nieuwe strokorrels.
Hoeveel strokorrels verbruik je ongeveer per week?
Het verbruik per week ligt een beetje aan hoe “schoon of vies” je paard is, maar ongeveer 1 zak (20-25kg) per week per stal van 10m².
Hoeveel strokorrels verbruik je ongeveer per jaar?
Er zijn stallen die 1000kg per jaar per stal gebruiken, maar ook stallen die 1500 kg per stal per jaar verbruiken. Gemiddeld verbruik zit op ongeveer 1200kg per stal per jaar (ofwel 100kg strokorrels per maand)
Is de mest makkelijk te verwijderen uit de strokorrels?
Ja, met een mestvork met fijne vertanding zijn de mestballen gemakkelijk te verwijderen. De uitgezette strokorrels vallen dan tussen de vertanding door, waardoor je minimaal verlies van je stalbedekking hebt.
Hoe gebruik ik strokorrels?
Voor een lege paardenbox van 10m² begin je met een hoeveelheid van 100kg korrels. Het gebruik hiervan gaat op de volgende wijze. Verdeel de strokorrels (+/- 100kg) gelijkmatig over de stalvloer. Maak de strokorrels vervolgens vochtig met een gieter of tuinslag met sproeikop, gebruik ongeveer 50 liter water 100kg korrels. Normaal gesproken eten paarden de korrels niet, maar mocht hiervoor bang zijn besprenkel de korrels dan met wat azijn of zeepsop. De korrels worden vervolgens rullig en vallen uit elkaar, waardoor een dik en zacht bed van gehakseld stro ontstaat. Dagelijks dienen de mestballen verwijdert te worden en de bodembedekking wat te worden opgeschud. Het opschudden zorgt ervoor dat alle pellets volledig uit elkaar vallen, wat het absorptievermogen van de korrels bevordert. Wekelijks de verzadigde plekken verwijderen en aanvullen met een emmer nieuwe strokorrels. Deze kun je wederom bevochtigen of mengen met de huidige uit elkaar gevallen korrels.
Voor welke dieren is het geschikt?
Strokorrels zijn geschikt als bodembedekking van de stal voor de volgende dieren; – Paarden – Knaagdieren – Katten