Strokorrels

Strokorrels zijn een stalstrooisel gemaakt van 100% zuiver gehakseld tarwestro. Het gehakselde tarwestro wordt onder hoge temperatuur geperst tot een cilindervormige korrel. Door de hoge temperatuur tijdens dit proces zijn de strokorrels schimmel- en kiemvrij. De strokorrels zijn gemakkelijk stofvrij te verdelen in de stal. Na aanraking met vocht vallen de korrels uit elkaar tot een zacht stalbed. Groot voordeel van strokorrels is dat ze geurvrij en smakeloos zijn en nagenoeg niet worden gegeten door dieren.

Strokorrels kopen?

Stadeko levert strokorrels in zowel op pallets met verpakkingen van 20kg als in bigbags van 1000kg door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs en snel geleverd. Strokorrels kopen wordt zo een stuk makkelijker. Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid pallets.

Voordelen van Strokorrels

Strokorrels Paard

Strokorrels zijn de perfecte vervanging voor de standaard veel gebruikte strobalen voor bodembedekking van een paardenstal. De korrels zijn makkelijk uit te strooien, zonder het vervelende bijkomstige stof van de standaard strobalen. Dit maakt stropellets ook uitstekend geschikt voor paarden met gevoelige luchtwegen.

De korrels vallen na het licht bevochtigen uit elkaar tot een zacht en comfortabel stalbed. Enkel de mestballen dagelijks verwijderen en wekelijks het stalbed met een riek omwoelen en 1 emmer bijstrooien op plasplek. Pas na drie maanden hoeft de stal uitgemest te worden als alle korrels verzadigd zijn.

Voor welke dieren is het geschikt?

Dit product is geschikt als bodembedekking van de stal voor de volgende dieren;