Stro kopen

Stro als bodembedekking is een van de meeste gebruikte en goedkoopste stalbedekking. Als bodemdekking wordt het meeste Tarwestro, Gerstestro of Koolzaadstro gebruikt. Wij leveren diverse voorverpakte balen stro, zowel gemalen als gehakseld.

Tarwe

Vanaf: 217,50 incl. btw
Vanaf: 250,50 incl. btw

Koolzaad

Vanaf: 279,00 incl. btw
Vanaf: 296,50 incl. btw

Gerst

Vanaf: 218,50

Stro kopen?

Stadeko levert Stro op pallets met verpakkingen van 20kg door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs. Stro kopen wordt zo een stuk makkelijker.

Voordelen van gehakseld of gemalen Stro

  Bij het uitmesten van de stal geeft gemalen of gehakseld stro minder verspilling.
  Gemalen en gehakseld stro absorbeert beter.
  Stro dat gehakseld of gemalen is bevat minder stof.
  Makkelijk in opslag door compacte verpakking.

Verschil tussen gemalen stro en gehakseld stro

Gehakseld stro

Ons gehakseld stro heeft een lengte van 3 tot 4 cm. Door het verkorte van de stengellengte van het stro wordt in verhouding met normaal stro meer absorptieoppervlak gecreëerd. Daarom heeft gehakseld stro een hoger absorptievermogen dan het normale stro. Gehakseld stro neemt minder ruimte in beslag. Gemiddeld gaat tot 15-20% meer stro in een baal. Gehakseld stro wordt vacuüm verpakt. Dit in tegenstelling tot de pakken normale stro. Scheelt weer in de benodigde opslagruimte. 

Gemalen stro

Gemalen stro is fijner vermalen van 1 tot 3 cm. Net als het gehakseld stro heeft het daardoor een hoger absorptievermogen dan normaal stro. Gemalen stro neemt net iets sneller vocht op, echter kan het ook wat stoffiger zijn. Het is geschikt als strooisel in bijvoorbeeld ligboxen van melkvee, jongvee, varkens en paardenstallen. Net als het gehakseld stro wordt ook gemalen stro vacuüm verpakt.