Bodembedekking kippenhok

Een goede bodembedekking voor een kippenhok is belangrijk voor het welzijn van kippen. De kippen horen zich thuis te voelen in de kippenren. Een kip die zich niet thuis voelt legt immers minder eieren. De juiste bodembedekking voor een kippenhok draagt daar voor een groot deel aan bij. 

Bodembedekking voor je Kippenhok Kopen?

Vanaf: 334,00 incl. btw
Vanaf: 334,00 incl. btw
Vanaf: 376,00 incl. btw
Vanaf: 249,00 incl. btw
Vanaf: 249,50 incl. btw
Vanaf: 236,00 incl. btw
Vanaf: 213,50
Vanaf: 263,00 incl. btw
Vanaf: 297,00 incl. btw

Bodembedekking voor je kippenhok kopen?

Stadeko levert diverse soorten bodembedekking voor kippen per pallet door heel Nederland en België. Gemakkelijk online te bestellen tegen een scherpe prijs. Bodembedekking voor je kippenhok kopen wordt zo een stuk makkelijker.

Bodembedekking kippenhok: Waar let je op?

De meeste kippenhouders hebben de voorkeur voor Zaagsel, Houtkrullen of zand. Het voordeel van houtkrullen of zaagsel is dat het vocht opneemt als de ondergrond van de kippenren te vochtig wordt. Als je voor houtkrullen kiest zorg dan voor een lekkere dikke laag als bodembedekking. Kippen houden namelijk van omwoelen en graven.

Als bodemdekking is ook Stro geschikt. Maar om te voorkomen dat de bodem te vochtig wordt of dat een dikke samengeplakte laag ontstaat dien je het wel regelmatig te verschonen of om te harken.

Het is altijd fijn voor kippen om in de wintermaanden een extra laag stro in het hok te leggen ongeacht welke bodembedekking in het kippenhok gebruikt wordt.

De bodembedekking in het kippenhok dient ook regelmatig te worden verschoont of uitgemest om de kippen te voorzien in een hygiënische en schone omgeving. Hierdoor krijgen ongedierte en/of parasieten minder kans om zich te nestelen.