Rapsodie strooisel, waarom een top restproduct?

Rapsodie strooisel

Hoe kunnen we je helpen?

Rapsodie strooisel, waarom een top restproduct?

< All Topics

Rapsodie Strooisel, is ook wel bekend als gehakseld koolzaadstro of rapsodie koolzaadstro. Feitelijk is rapsodie strooisel gedroogd en fijn gehakseld stro van de koolzaadplant. Het is een product dat overblijft na de oogsten van de koolzaden. De koolzaden werden vroeger gebruikt voor de productie van zeep, lampenolie en smeermiddel voor stoommachines. Tegenwoordig wordt koolzaadolie alleen nog gebruikt als bestanddeel in biodiesel. De vezels die na het persen van de koolzaden overblijven bevatten veel vitamine, eiwitten en mineralen. Deze worden daarom veel gebruikt als krachtvoer voor het vee.

Prachtige gele koolzaadvelden

Koolzaad is in de zomermaanden herkenbaar aan de prachtige knal gele velden.

Rapsodie strooisel, een mooi restproduct

De resterende stengels van de koolzaadplant blijven achter op het land om te drogen. Als deze voldoende gedroogd zijn kunnen ze worden geoogst als koolzaadstro. Het gemaaide koolzaadstro kan op 3 wijze worden gemaaid en verpakt.

  1. Volledig, als lange stengel om te worden verpakt tot gewone pakken koolzaadstro.
  2. Gemalen tot kleine delen van 1-2 cm om vacuüm en stofvrij verpakt te worden tot gemalen koolzaadstro.
  3. Gehakseld tot delen van 3-4 cm om vacuüm en stofvrij verpakt te worden tot gehakseld koolzaadstro, het Rapsodie strooisel.
Rapsodie strooisel viltlaag
Viltlaag koolzaadstro

Koolzaadstro stengels bevatten aan de binnenkant een heel zachte wittige viltlaag, dit zorgt voor het kenmerkende hoge absorptievermogen van rapsodie strooisel.

Rapsodie strooisel bestellen?

Stadeko levert Rapsodie per volle pallet met balen 21 of 42 balen van 20kg. Al onze pallets worden geleverd met een waterbestendige stretch-hoes, waardoor de pallet zonder problemen buiten kan blijven staan. Levering op een specifieke werkdag is geen probleem. De levertijd bedraagt 1-3 werkdagen voor Nederland of 1-5 werkdagen voor België. Stro bestellen is een stuk makkelijker met Stadeko. Geen offerte aanvragen gewoon simpel direct te bestellen en aan huis geleverd.

Bestel Direct!

Vanaf: 236,00 incl. btw