Ligbox kalk, hoe gebruikt je het?

ligbox kalk

Hoe kunnen we je helpen?

Ligbox kalk, hoe gebruikt je het?

< All Topics

PowerCal is een ligbox kalk, welke bestaat uit een speciaal gedroogde, poreuze kalksoort. Door poreuze structuur van PowerCal is de werking te vergelijken met die van een spons. Het kan zeer goed vocht opnemen en loslaten. Het doel van PowerCal is het drooghouden en verhogen van de pH van de ligplaats. Een groot voordeel van PowerCal ten opzichte van andere producten is dat het veel minder stuift. Minder stof is positief voor zowel de koeien als voor uzelf. Het kan gebruikt worden in combinatie met zaagel of stro.

Ligbox kalk en verhoogde Boxen en/of koematrassen

De beste werking wordt verkregen door heel regelmatig PowerCal in de boxen te strooien. Iedere dag een beetje geeft het beste resultaat. Ook werkt het heel goed om de ene keer (’s morgens)
alleen PowerCal te strooien en de andere keer (’s avonds) zaagsel of gemalen stro. Ook kunt u het gemengd strooien met de hand of machinaal. Voordeel van PowerCal bij een instrooimachine is dat PowerCal weinig stoft en dus ook goed machinaal te strooien is.

Advies is om 500 – 1000 gram per box per week te strooien.

Ligbox kalk op watermatrassen

Watermatrassen gaan bol staan als een koe er op staat. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om hier zaagsel of gemalen stro op te houden. Voor dit type matrassen kan de PowerCal ook puur gebruikt worden zonder ander strooisel. PowerCal is hiervoor geschikt omdat het minder fijn gemalen is dan andere strooiselproducten. Het blijft dus minder aan de koe plakken, het kan snel vocht opnemen en ook weer afgeven waardoor de watermatrassen mooi droog blijven.

Advies 1000 – 1500 gram per box per week.

Ligbox kalk in diepstrooiselboxen

PowerCal kunt u ook gebruiken in diepstrooiselboxen. Het kan pleksgewijs ingestrooid worden op natte plekken of standaard iedere dag een beetje achterin de boxen waar de uier van de koe ligt. Wat tevens goed werkt is PowerCal mengen met het strooisel voordat het de boxen ingaat, dat is een werkgang minder. Strooisel met Powercal is ook voorgemengd verkrijgbaar met gemalen Koolzaadstro of gemalen Tarwestro. Boxstrooisels die vochtig de boxen ingaan kunnen droger gemaakt worden door de laatste meter van de boxen in te strooien met PowerCal.

Advies 1000 gram per box per week.

Ligbox kalk voor drogere klauwen

In een voetenbad met droge PowerCal of een slempig PowerCal-bad heeft het product een positieve werking als preventief middel voor klauwaandoeningen. De poten worden droger en dus ook harder, waardoor minder problemen.

TIP: Maak een bak in de krachtvoerbox.

Zet 5 cm PowerCal in deze bak, zodat de koeien in de PowerCal staan als ze brok eten. Een krachtvoerbox is hiervoor de beste plaats, omdat in de regel weinig gemest wordt als de koeien brok eten. Dit zijn overigens alleen enkele adviezen voor toepassing van PowerCal. Een ieder kan natuurlijk naar eigen inzicht de dosering op de eigen bedrijfsomstandigheden afstemmen. De instrooihoeveelheden zijn sterk afhankelijk van wat voor ander strooiselproduct erbij gestrooid wordt en natuurlijk ook de hoeveelheid daarvan.

Bron: www.power-cal.nl

Direct PowerCal bestellen?

Uitverkocht
Uitverkocht
399,00 incl. btw