Bestel direct je Stro producten

Vanaf: 249,50 incl. btw
Vanaf: 263,00 incl. btw
Vanaf: 236,00 incl. btw
Vanaf: 297,00 incl. btw
Vanaf: 213,50


Stro is het meest traditionele strooisel en wordt al eeuwenlang gebruikt als stalbedekking. Er zijn drie hoofdsoorten stro beschikbaar: tarwe, gerst en koolzaad. Sommige paarden kunnen strostrooisel eten. Een beetje eten is niet erg, aangezien ook als ruwvoer kan dienen, maar te veel is niet goed. Dit betekent dat het niet voor alle paarden een geschikte keuze is. Wij hebben ook andere soorten stalbedekking in assortiment.

Wij bieden onze stro producten in verpakte balen in zowel als gehakseld met een lengte van 3-4 cm en gemalen tot een lengte van 1 – 3 millimeter.

Voordelen van verpakt Strobalen

 • Handzaam verpakt gewicht
 • Stofvrij verpakt
 • Gestapeld op een pallet, dus makkelijker weg te zetten.

Welke soorten Stro zijn er?

Stro is van oudsher het meest gebuikte stalstrooisel. Er zijn in grote lijnen drie soorten, te weten tarwe, gerst en koolzaad. Sommige paarden kunnen strostrooisel eten, een beetje kan geen kwaad. Maar als het veel is kan dat koliek bij het paard veroorzaken, wat betekent dat het niet altijd de juiste keuze is voor elke stal. Op zoek naar alternatieven? Bekijk dan onze andere bodembedekking eens.

Wat is het verschil tussen Stro en Hooi?

Stro is het plantaardig materiaal dat overblijft nadat granen zoals tarwe en gerst zijn geoogst. De achtergebleven stengels worden stro genoemd. Het kan worden gebruikt als bodembedekking voor dieren en soms als ruwvoer voor paarden, maar vooral voor vee. Hooi is daarentegen afkomstig van gras, dat gedroogd is. Het wordt specifiek gemaakt als droogvoer voor vee en paarden en wordt vaak gevoerd als het gras buiten niet of te langzaam groeit om volledig

Welke soorten Strobalen zijn er?

Er bestaan diverse soorten stro, de meest voorkomende en gebruikte soorten voor de stal zijn:

Tarwe stro

Tarwe stro
 • Goedkoopste strosoort
 • Meest vertrouwd

Koolzaad stro

rapsodie koolzaadstro
 • Meest vocht absorptie
 • Stugger stro minst gegeten

Gerstestro

Gerste stro
 • Smaakvolste strosoort
 • Zachtste strosoort

Wat is het verschil tussen gehakseld en gemalen stro?

Het verschil tussen beiden strosoorten zit hem in de lengte. Gehakselde strobalen bevatten aren die namelijk langer zijn namelijk tussen 3 en 4 cm, waar gemalen strobalen echt gemalen zijn tot 1 tot 3 mm. Beiden hebben het voordeel dat het meer vocht opneemt dan normaal lang stro aren, echter kan gehakselde variant ook geschikt zijn als ruwvoer. De gemalen variant is dat niet.

Waarom verpakte stro balen gebruiken?

Strobalen wordt vaak verpakt om verschillende redenen Hier zijn een aantal redenen waarom stro verpakt kan worden:

 1. Opslag: Stro balen wordt vaak verpakt om het te beschermen tegen weersinvloeden en om het langer te kunnen bewaren. Door het te verpakken, kan het gemakkelijker opgeslagen worden op een droge plaats zonder dat het door vocht of wind beschadigd wordt.
 2. Transport: Verpakt stro kan gemakkelijk worden vervoerd zonder dat het uit elkaar valt of beschadigd raakt. Dit is vooral handig wanneer stro naar de stal moet worden gebracht.

Over het algemeen kan het verpakken van stro bijdragen aan een efficiëntere opslag, transport en verwerking, daarnaast helpt ook om het stro te beschermen tegen beschadiging en bederf.

Betaling en verzendkosten

Wanneer je je bestelling wilt laten bezorgen, betaalt je via iDEAL, bankoverschrijving of creditcard. Tijdens het bestellen kun je aangeven hoeveel pallets aan strobalen je nodig hebt. De prijzen zijn inclusief levering en bij een hogere afname krijg je een staffelkorting.

Verzending en bezorging

We bezorgen uw bestelling via PostNL of Duijghuijzen Logistics. Binnen 1-2 werkdagen worden de strobalen bij je geleverd. Neem bij vragen over je bestelling contact op met onze klantenservice.

Vragen of contact?

Wij staan graag voor je klaar: info@stadeko.nl of 0168-404431.