Bestel direct je Stro producten

Vanaf: 208,50 incl. btw
Vanaf: 232,50 incl. btw
Vanaf: 224,00 incl. btw
Vanaf: 249,50 incl. btw
Vanaf: 209,50


Stro is het meest traditionele strooisel en wordt al eeuwenlang gebruikt als stalbedekking. Er zijn drie hoofdsoorten stro beschikbaar: tarwe, gerst en koolzaad. Sommige paarden kunnen strostrooisel eten. Een beetje eten is niet erg, aangezien ook als ruwvoer kan dienen, maar te veel is niet goed. Dit betekent dat het niet voor alle paarden een geschikte keuze is. Wij hebben ook andere soorten stalbedekking in assortiment.

Wij bieden onze stro producten in verpakte balen in zowel als gehakseld met een lengte van 3-4 cm en gemalen tot een lengte van 1 – 3 millimeter.

Voordelen van verpakt Strobalen

  • Stofvrije verpakt.
  • In verpakte balen gehakseld stro gaat 15-20% meer stro.
  • Makkelijk & lage kosten voor opslag door compacte verpakking.
  • Geeft een fris & vertrouwde uitstraling aan de stal.
  • Mest is gemakkelijk af te voeren.

Welke soorten Stro zijn er?

Stro is van oudsher het meest gebuikte stalstrooisel. Er zijn in grote lijnen drie soorten, te weten tarwe, gerst en koolzaad. Sommige paarden kunnen strostrooisel eten, een beetje kan geen kwaad. Maar als het veel is kan dat koliek bij het paard veroorzaken, wat betekent dat het niet altijd de juiste keuze is voor elke stal. Op zoek naar alternatieven? Bekijk dan onze andere bodembedekking eens.

Wat is het verschil tussen Stro en Hooi?

Stro is het plantaardig materiaal dat overblijft nadat granen zoals tarwe en gerst zijn geoogst. De achtergebleven stengels worden stro genoemd. Het kan worden gebruikt als bodembedekking voor dieren en soms als ruwvoer voor paarden, maar vooral voor vee. Hooi is daarentegen afkomstig van gras, dat gedroogd is. Het wordt specifiek gemaakt als droogvoer voor vee en paarden en wordt vaak gevoerd als het gras buiten niet of te langzaam groeit om volledig aan de voedingsbehoefte van de dieren te voldoen.

Wat is het verschil tussen gehakseld en gemalen stro?

Het verschil tussen beiden strosoorten zit hem in de lengte. Gehakselde strobalen bevatten aren die namelijk langer zijn namelijk tussen 3 en 4 cm, waar gemalen strobalen echt gemalen zijn tot 1 tot 3 mm. Beiden hebben het voordeel dat het meer vocht opneemt dan normaal lang stro, echter kan gehakselde variant ook geschikt zijn als ruwvoer. De gemalen variant is dat niet.